Când va avea loc prima ediție a Cupei Națiunilor la eFotbal? Va participa oare echipa națională de FIFA a Moldovei la acest campionat?

FIFA (Federația Internațională de Fotbal) a anunțat ieri că va fi organizatorul primului Campionat Mondial de eFotbal dedicat echipelor naționale.  La acest prim campionat, vor participa 16 țări.  Fiecare țară va fi reprezentată de 2 esportivi.

 

Acest turneu de talie mondială va avea loc pe data de 13-14 aprilie.  Fiind la prima ediție, va avea doar 16 țări participante.  Cert este că toate cele 6 confederații ale FIFA (CONCACAF, CONMEBOL, CAF, OFC, AFC și UEFA) vor fi reprezentate.

 

Este pentru prima dată în istorie când FIFA organizează o competiție în care esportivii vor avea ocazia să-și reprezinte țara. Federațiile naționale vor fi responsabile de desemnarea jucătorilor care vor forma lotul național.

 

Luis Vicente, Directorul Departamentului de Dezvoltare Digitală și Inovare al FIFA a declarat: „Această competiție este un pas înainte important pentru FIFA și pentru dezvoltarea eFotbalului la nivel mondial.  De asemenea, transmitem un semnal Federațiilor naționale de fotbal că încurajăm implicarea acestora în dezvoltarea programelor și crearea campionatelor de eFotbal”.

 

FIFA a precizat că mai multe detalii vor fi comunicate ulterior, ceea ce ne permite să facem o analiză proprie și să încercăm să facem anumite prognoze.  Bănuim că meciurile vor fi jucate în regimul Ultimate Team din FIFA19. Esportivii vor avea posibilitatea să-și aleagă ce jucători vor să aibă în echipă.

 

La această primă ediție, este cert că Republica Moldova nu va participa.  Totuși, reprezentanții MEF (Federația de Sporturi Electronice din Moldova) își manifestă convingerea că suntem foarte aproape de acel moment, când această competiție va îngloba toate țările lumii, după modelul Campionatului Mondial la fotbal, sau măcar toate țările Europei, după modelul Ligii Națiunilor.

 

MEF presupune că printre țările prezente la competiție vor fi SUA, Canada, Argentina, Brazilia, Marea Britanie, Franța, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Olanda, Belgia, Danemarca, Japonia, Arabia Saudită și Australia.

 

Reprezentanții MEF așteaptă detalii din partea FIFA, dar la moment, se poate concluziona că acest nou turneu va fi un imbold uriaș pentru a dezvolta și mai mult esportul în Republica Moldova.

 

Pentru a fi mai aproape de domeniul esports din Moldova, dați un Like paginii de Facebook, urmăriți contul de Instagram și abonați-vă la canalul de Youtube ale MEF.

sursa: fifa.com

Leave a Reply