Pe 6 aprilie, în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei, s-a desfășurat Liga Națională Orange, turneu care a desemnat campionul Moldovei la FIFA19.

 

Eugeniu Titei este noul campion al Republicii Moldova la FIFA, sezonul 2018-2019. Eugeniu era principalul favorit la câștigarea trofeului, deoarece s-a poziționat atât în vârful Ratingului Național, cât și în vârful clasamentului celor mai buni marcatori.

 

Fotbalistul Cătălin Potîrniche era cât pe ce să plece cu trofeul acasă, însă, în urma aplicării regulii golului de aur, s-a ales cu locul 2.

 

Performanță impresionantă pentru Marius Panfile care, fiind unul dintre cei mai tineri esportivi, a ocupat locul 3 la Liga Națională Orange, învingându-l pe Ernest Gulceac în finala mică.

 

Sandu Bîrca nu a reușit să repete performanța din turneele precedente, deoarece l-a întâlnit în sferturi pe Eugeniu Titei, cel mai de temut adversar posibil, și nu a reușit să-l înfrunte.

 

Reamintim că la evenimentul de sâmbătă (6 aprilie 2019) au participat cei mai buni 18 esportivi la FIFA, clasament format din punctajele acumulate de către esportivi pe parcursul a 4 tururi preliminare.

 

La Liga Națională Orange, deținătorii locurilor 1, 2 și 3 s-au ales cu premii valoroase din partea Partenerului General al Federației de Sporturi Electronice – compania Orange.

 

Campionul a câștigat un PlayStation 4 Pro, finalistul s-a ales cu un Apple Watch, iar deținătorul locului 3 a primit un Samsung Galaxy Watch.

 

Mai mult, Federația Moldovenească de Fotbal i-a premiat pe cei trei cu un tricou și fulare.

 

Puțină statistică: în cadrul celor 4 turnee de calificare, cei 18 participanți au marcat împreună peste 900 de goluri în peste 300 de meciuri. Eugeniu Titei a marcat 83 de goluri în 23 de meciuri (cel mai bun atac), iar Sandu Bîrca a marcat 74 de goluri în 20 de meciuri, încasând doar 22 (cea mai bună apărare).

 

Vă îndemnăm să ne dați un Like pe pagina de Facebook, să ne urmăriți pe Instagram și să vă abonați la canalul nostru de Youtube.

4 Comments
  1. Привет, как дела !

  2. Wow so nice! Thank you very much!

  3. Доброго времени суток товарищи!

  4. Привет, Привет, привет

Leave a Reply