Naționala Moldovei a terminat pe locul 4 în grupele competiției Euro Cup 2020.  Turneul a fost organizat de Association of Cyberfootball, o comunitate de Pro Clubs din Rusia ce are în spate ani buni de promovare a acestui mod.

 

Moldova a ratat calificarea la ultima fază a ultimului meci, atunci când portarul Azerbaidjanului a parat incredibil un penalty. Scorul egal în acel meci ar fi fost suficient pentru calificare.

Moldova a făcut parte din grupa 6, alături de Belgia, Olanda, Azerbaidjan și Lichtenshtein. Selecționata Moldovei a obținut trei victorii, o remiză și patru înfrângeri. Vedeți mai jos clasamentul din grupa noastră:

 

Moldova a obținut 10 puncte, cu un punct mai puțin decât a treia clasată și cu 3 mai puțin decât prima clasată. Grupa noastră a fost cea mai echilibrată grupă din competiție. Un singur punct nu i-a ajuns Moldovei pentru a rămâne în competiție. Iată care au fost rezultatele obținute de Moldova:

 

Moldova 3-1 Belgia
Belgia 4-1 Moldova 
Moldova 2-0 Olanda
Olanda 1-0 Moldova
Liechtenstein 1-1 Moldova
Moldova 2-1 Liechtenstein
Moldova 0-2 Azerbaidjan
Azerbaidjan 1-0 Moldova

 

Toate meciurile Moldovei de la acest turneu, precum și time-code-urile golurilor pot fi urmărite pe canalul de Youtube al Federației de Sporturi Electronice din Moldova (Moldova Esports Federation)

 

 

Chiar dacă au scăpat calificarea printre degete în ultima fază a ultimului meci, băieții noștri au avut o prestație peste așteptări. Au reușit să învingă Belgia, Liechtenstein și Olanda și au obținut 10 puncte în grupă, ceea ce este un rezultat bun pentru o primă participare la un astfel de turneu internațional.

 

Dacă ești pasionat de modul FIFA Pro Clubs și/sau dacă ți-ai dori să-l încerci și să faci parte din lotul echipei FC Zimbru Chișinău eSports sau din lotul naționalei, contactează pagina de Facebook FC Zimbru Esports.

 

Leave a Reply