FC Zimbru eSports a terminat pe locul 2 în eșalonul secund din România.  Meciurile s-au jucat la consola PlayStation4 pe platforma VPG.  Echipa din Moldova s-a bătut până în ultima etapă pentru titlu.

 

Înainte de ultima etapă, liderul clasamentului FC Argeș eSports avea un punct avans față de Zimbru.  Ironia sorții a făcut ca ultimul meci al echipei noastre din campionat să fie chiar împotriva piteștenilor.

Pentru a fi siguri de promovare, zimbrii erau obligați să câștige în ultima etapă.  Deși au avut ocazii, prima chiar în minutul 2 (bară transversală), FC Zimbru eSports nu a reușit să marcheze și meciul s-a încheiat cu scorul de 0:0.  Astfel, potrivit regulamentului (locurile 2 și 3 din Liga 2 joacă baraj cu penultima și antepenultima echipă din Liga 1), ai noștri trebuiau să joace meci de baraj pentru promovare.  Luând în considerare că din Liga 1 s-a retras o echipă, locul acestei echipe i s-a oferit echipei din Republica Moldova.

 

Liga 1 va începe pe data de 8 iunie, iar până atunci, vă invităm să priviți un filmuleț cu câteva dintre golurile marcate de zimbri în Liga 2:

 

 

Lotul echipei Zimbru Chișinău eSports a suferit mai multe schimbări după finalul campionatului.  Astfel, Cristi Moroșanu (Sharkoz) și Rareș au părăsit echipa.  Cristi a început un proiect nou și a preluat în calitate de manager echipa Turris eSports.  Rareș va face parte și el din această echipă.  Cristi a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Zimbrului și a contribuit mult la dezvoltarea echipei din Chișinău.  În contra-balanță cu aceste două pierderi, galben-verzii au reușit și un transfer – Martin Gîsca.  Martin este unul dintre cei mai buni jucători de FIFA20 1 vs 1 din Moldova.  Membrii echipei speră că acesta va reuși să se acomodeze cât mai repede la regimul Pro Clubs.  

 

Pe lângă Liga 1 din România de pe platforma VPG, Zimbru Chișinău eSports s-a înregistrat și în Liga a 4-a din Rusia de pe platforma ACF.  Această platformă din urmă a organizat și competiția Euro Cup 2020, recent încheiată. Liga a 4-a din Rusia va începe pe data de 1 iunie.

 

Ești pasionat de modul FIFA Pro Clubs?  Ți-ai dori să-l încerci și să faci parte din lotul echipei FC Zimbru Chișinău eSports? Contactează pagina de Facebook FC Zimbru Esports.

 

Leave a Reply