FC Zimbru eSports încheie cu succes Liga 1 din România și Liga 4 din Rusia la FIFA20 Pro Clubs.

România. FC Zimbru eSports a terminat pe locul 9 în primul eșalon din România. Meciurile s-au jucat la consola PlayStation4 pe platforma VPG. Echipa din Moldova a avut același număr de puncte ca locul 8, dar cei de la Rapid au avut un golaveraj mai bun. Este de menționat că din lotul zimbrilor au făcut parte doar jucători moldoveni.

 

„Locul 9 din 14 echipe a fost un rezultat foarte bun în condițiile în care Zimbru eSports se află la prima participare în Liga 1. De asemenea, jucătorii din lot sunt începători și nu au prea mare experiență la regimul Pro Clubs. Obiectivul nostru a fost evitarea retrogradării și pot spune că am reușit mai mult de atât. A fost un sezon greu pentru că am rămas fără mai mulți jucători și am avut probleme de lot. Dacă vrem să continuăm, avem nevoie de întăriri considerabile” a declarat managerul echipei Zimbru eSports, Alexandru Ianciu.

 

Rusia. FC Zimbru eSports a terminat pe locul 3 (din 14 echipe) în Liga 4 din Rusia. Meciurile s-au jucat la consola PlayStation4 pe platforma ACF. Potrivit regulamentului, locul 3 promovează în Liga 3 și obiectivul pus de conducere a fost realizat.

 

 

Cu toate acestea a existat o diferență uriașă între turul și returul campionatului. După 13 etape disputate echipa avea rezultate modeste și se afla pe locul 7 cu 5 victorii, 4 egaluri și 4 înfrângeri. În schimb în retur, bilanțul a fost de 10 victorii, 2 egaluri și o singură înfrângere. L-am întrebat pe Ion Garștea (co-managerul echipei) cum a fost posibilă o diferență așa mare.

 

„Explicația e simplă. Am avut probleme de lot și spre finalul turului de campionat am fost nevoiți să renunțăm și la alți jucători. De aceea, am analizat posibilitatea să facem o fuziune între echipa noastră și echipa Turris (care evolua doar în România pe VPG). Ne-am înțeles să facem un experiment și dacă ne vom simți toți bine să continuăm și în campionatul din România în aceeași formulă.

 

Astfel, în returul campionatului din Rusia am început în forță cu jumătate de echipă de la Turris și rezultatele au demonstrat că ideea a fost bună. Echipa a avut o serie de 6 victorii, un egal și o înfrângere.

 

Mai mult ca atât, echipa a reușit calificarea în sferturile de finală ale Cupei Rusiei, acolo unde participă echipe din toate cele 4 ligi. Am reușit să eliminăm echipe din liga 2 și 1 în drumul nostru spre sferturi.

 

Un moment interesant a fost când în optimi i-am avut adversari pe cei de la VFC Olimp. Acolo joacă co-naționalii noștri, Eugeniu Titei și Nicolae Cebanov. Am reușit să ne impunem în prelungiri cu un gol marcat în minutul 105.

 

Dar pe parcurs au apărut anumite divergențe și diferențe de interpretare a jocului și am decis să nu continuăm experimentul. Băieții de la Turris au plecat și au continuat pe drumul lor, iar noi pe al nostru. Am fost nevoiți să jucăm cele 5 meciuri rămase în 6-8 oameni. Eram sceptici în privința continuării ritmului bun și al rezultatelor pozitive. Cu toate acestea, am continuat seria de victorii și am câștigat 4 din cele 5 meciuri, așa încât am urcat pe locul 3. Am reușit să batem cu 4-1 o contracandidată la locul 3 și locul 1 care tocmai își asigurase câștigarea campionatului. Ultimul meci nu mai conta, reușisem cu o etapă înainte să ne asigurăm locul 3 și promovarea.

 

Organizatorii au avut de comentat performanța echipei în felul următor: „Бронза досталась FC Zimbru eSports. Команда очень мощно провела концовку сезона и в самый последний момент ворвалась в лидирующую тройку. Стремлению игроков взойти на пьедестал почета ничто не могло помешать. Одна победа за другой помогли взобраться с 8 места в начале второго круга на 3 место по итогам всего сезона, что само собой заслуживает восхищения. Сезон для FC Zimbru eSports можно признать успешным со стопроцентной уверенностью. Учитывая ту форму, которая была у команды в концовке, она может навести шороху и в дивизионе выше. Будет очень интересно проследить за этим”.

 

MEF aduce felicitări echipei FC Zimbru eSports pentru rezultatele din ultimul sezon și îndeamnă amatorii de eFotbal din Moldova să încerce regimul Pro Clubs.

 

Dacă ești pasionat de modul FIFA Pro Clubs și/sau dacă ți-ai dori să-l încerci și să faci parte din lotul echipei FC Zimbru Chișinău eSports, contactează pagina de Facebook FC Zimbru Esports.

 

Totodată, vă îndemnăm să ne dați un Like pe pagina de Facebook și să ne urmăriți pe Instagram. Mai mult, vă invităm să vă abonați la canalul nostru de Youtube și să aderați la grupul FIFA Moldova.

 

Leave a Reply