UEFA lansează turneul eEURO2020, competiție de fotbal virtual PES 2020, în care pot participa cele 55 de asociații naționale și în care faza finală se va disputa la Londra, în iulie anul viitor.

Competiția ia startul în martie 2020 și se va desfășura pe PES 2020, joc realizat de KONAMI, care a semnat recent o înțelegere cu UEFA prin care a obținut drepturi exclusive pentru ediția de anul viitor a Campionatului European, organizat în 12 orașe europene.

 

Recent, Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat semnarea unui parteneriat cu compania producătoare a jocului de fotbal virtual PES privind includerea brandului echipei naționale în ediția 2020 a acestuia.

 

Astfel, în PES 2020, vor fi reproduse sigla, design-ul echipamentului și caracteristicile jucătorilor echipei naționale de fotbal a Moldovei.

 

Fotbalul în mediul virtual este jucat de milioane de oameni pe întregul continent, așa că suntem încântați să le putem oferi participanților ocazia de a-și reprezenta țara la nivel european”, a declara Guy-Laurent Epstein, director de marketing UEFA.

 

Fiecare asociație națională va putea participa cu o echipă formată din 2-4 oameni. Va exista o faza preliminară a competiției, urmată de turneul final, ce va avea loc la Londra, în perioada 9-10 iulie 2020. Câștigătorii eEURO2020, pe lângă premiul bănesc, vor mai primi și bilete la finala Campionatului European de pe Wembley, din 12 iulie 2020.

 

Federația de Sporturi Electronice din Moldova în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal vor crea echipa națională de eFotbal PES2020. În perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020 se va organiza un campionat național la care vor participa toți doritorii. În baza acestui turneu, vor fi aleși 2-4 eSportivi care ne vor reprezenta țara la eEURO2020.

 

Condiții de participare: vârsta minimă – 16 ani; consola de joc – PlayStation4; cetățenia – Republica Moldova.

 

După ce echipa națională va fi formată, eSportivii moldoveni vor participa la calificări online (martie – mai 2020). Fiecare selecționată va juca cu țara pe care o reprezintă, într-un regim care să permită un raport egal de forțe între concurenți. Toate țările participante vor fi incluse în grupe și vor trebui să joace între ele. Se va juca atât 1vs1, cât și 2vs2. Naționalele care vor ocupa primele poziții din grupele lor și cele mai bine clasate locuri 2, se vor califica la turneul final care va avea loc la Londra (iunie/iulie 2020).

 

Toți amatorii de eFotbal – PES sunt invitați să adere la grupul PES Moldova de pe Facebook, creat pentru împărtașirea experienței între cei care joacă, distribuirea informațiilor despre joc și ajutarea reciprocă între membrii grupului privind anumite aspecte/neclarități ale jocului PES.

 

Mai mult, pentru a fi la curent cu toate noutățile, vă îndemnăm să ne dați un Like pe pagina de Facebook, să ne urmăriți pe Instagram și să vă abonați la canalul nostru de Youtube.

 

Leave a Reply