FC Zimbru Chișinău eSports va evolua în Liga a doua din România la FIFA20 Pro Clubs.

Nucleul de bază al echipei este un grup de eSportivi care evoluează și la naționala Moldovei de FIFA20 Pro Clubs. Pe lângă Zimbru, din Liga a doua din România mai fac parte alte 9 echipe: FC Dinamo București eSports, FC Universitatea Craiova eSports, FC Iași eSports, Europe Boys eSports, AFC Chindia eSports, FC Brașov eSports, FC Farul Constanța eSports, FC Berceni eSports și CF Vagabond eSports. Meciurile se joacă la consola PlayStation4.

 

Chiar dacă ne dorim mult, scopul nostru pentru acest prim sezon nu este promovarea în Liga I. Nu ar fi real și nici nu avem premisele necesare pentru o asemenea reușită. Noi trebuie să o luăm pas cu pas și să creștem cu fiecare joc oficial. Avem nevoie de experiență și de construirea relațiilor de joc.

 

Suntem la început, mulți eSportivi moldoveni abia se familiarizează cu acest mod de joc. Este clar că avem mult de lucru și un obiectiv mai îndrăzneț, decât finalizarea la mijlocul clasamentului îl putem avea abia din sezonul următor.

 

Mi-aș dori să aduc mulțumiri clubului de fotbal Zimbru Chișinău pentru receptivitatea de care a dat dovadă. În special, îi mulțumesc domnului Sevastian Botnari care a avut încredere în acest proiect. Membrii echipei sunt onorați că au ocazia să reprezinte culorile galben și verde în competițiile de eFotbal.” a declarat pentru MEF managerul echipei Zimbru eSports, Alexandru Ianciu.

 

Ce presupune Pro Clubs? Este un mod de joc, care a început cu FIFA09 și continuă până astăzi. Acest mod permite unei persoane să creeze propriul său jucător („Pro”), care evoluează cu sau împotriva altor jucători online. În ultimii ani, comunitatea de Pro Clubs din lume a crescut considerabil, tot mai mulți jucători alegând acest mod de joc.

 

Acest mod al jocului FIFA este cel mai apropiat de fotbalul real, pentru că fiecare eSportiv controlează un singur jucător virtual. Este nevoie de o foarte bună organizare, de multă comunicare și disciplină tactică pentru a progresa.

 

Dacă ești pasionat de modul FIFA Pro Clubs și/sau dacă ți-ai dori să-l încerci și să faci parte din lotul echipei FC Zimbru Chișinău eSports, contactează pagina de Facebook FC Zimbru Esports.

 

Totodată, vă îndemnăm să ne dați un Like pe pagina de Facebook și să ne urmăriți pe Instagram. Mai mult, vă invităm să vă abonați la canalul nostru de Youtube și să aderați la grupul FIFA Moldova.

 

Leave a Reply