FC Zimbru eSports a terminat pe locul 4 în eșalonul secund din România. Meciurile s-au jucat la consola PlayStation4 pe platforma VPG.

Echipa din Moldova a avut un început modest de sezon și la finele turului de campionat ocupa penultima poziție. Nimeni din cadrul clubului nu avea așteptări foarte mari în acest prim sezon. Totuși, ocuparea unui loc la mijlocul clasamentului era un obiectiv țintit de jucătorii echipei Zimbru.

 

Zimbru a început returul în forță și a urcat de pe locul 9 până pe locul 4, apropiindu-se foarte mult de locurile de promovare. Potrivit regulamentului competiției, în Liga 1 promovează echipa de pe primul loc, iar locurile 2 și 3 din Liga 2 joacă meciuri de baraj cu penultima și antepenultima echipă din Liga 1.  

 

Zimbru a terminat sezonul cu 33 de puncte, iar vecinele din clasament au fost Dinamo București eSports (locul 3) cu 35 de puncte și Farul Constanța eSports (locul 5) cu 25 de puncte.

 

Astfel, echipa din Moldova ar mai fi avut nevoie de încă 3 puncte pentru a ocupa locul 3 și pentru a merge la baraj. CF Vagabond, FC Berceni și FC Dinamo București au promovat în Liga 1 după ce au câștigat meciurile de baraj.

 

Trei jucători din echipă au fost incluși în primul unsprezece al returului de campionat din Liga 2. Toți trei sunt fundași: Alessamd (CB), DEN_90 (CB) și Deatcu (RB). DEN_90 a fost inclus în echipa săptămânii de două ori (TOTW3 și TOTW6). Alessamd are la fel două apariții în echipa săptămânii (TOTW4 și TOTW5). Deatcu și totti55md au prins echipa săptămânii în ultima etapă (TOTW6).

 

Iată cum a comentat Alexandru Ianciu (manager FC Zimbru eSports) prestația echipei în acest prim sezon:

 

Am avut un început ezitant de campionat pentru că doar 3-4 jucători din echipă au avut experiență competițională la Pro Clubs. Mulți jucători au început acest regim de joc cu câteva săptămâni înainte de campionat. În retur, însă, am demonstrat că putem pune probleme chiar și echipelor favorite la promovare. Sunt mulțumit de parcursul echipei și cred că suntem cu toții gata de o nouă provocare în sezonul următor. Ne dorim promovarea și vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a realiza acest obiectiv”.

 

Un filmuleț cu câteva din golurile marcate de zimbri în Liga 2 este disponibil mai jos.

 

 

Următoarea ediție a Ligii a doua din România începe la data de 6 aprilie.

 

Dacă ești pasionat de modul FIFA Pro Clubs și/sau dacă ți-ai dori să-l încerci și să faci parte din lotul echipei FC Zimbru Chișinău eSports, contactează pagina de Facebook FC Zimbru Esports.

 

Leave a Reply