Moldova a participat la competiția internațională «EGE23»

EGE23 WEBSITE ARTICLE 1a

Pentru prima dată în istorie, un turneu de Esports a avut loc în cadrul unei competiții olimpice, sub denumirea de European Games Esports Championships 2023 (EGE23). Iar Moldova a fost una dintre cele 28 de țări participante. 🇲🇩

Rocket League și eFootball 2023 sunt cele două discipline de esports care au fost jucate la EGE23 – competiție internațională OFFLINE organizată de Federația Globală de Esports (GEF) și Comitetele Olimpice Europene (EOC).

Orașul polonez Katowice a găzduit prima ediție a EGE23 între 30 iunie și 2 iulie. Datorită faptului că Federația de Esports din Moldova a aderat la GEF și are calitatea de membru încă din martie 2020, esportivii noștri au fost eligibili să participe și să-și reprezinte țara la competiția respectivă.

EGE23 WEBSITE ARTICLE 6a
EGE23 WEBSITE ARTICLE 7a

La secțiunea eFootball 2023, Moldova a fost reprezentată de Roman «davids222777» Cîrcel. Jucătorul nostru s-a clasat pe locul 4 din 7 în grupa sa, înregistrând 5 victorii, 1 remiză și 6 înfrângeri. Totuși, cele 16 puncte acumulate nu au fost de ajuns pentru a avansa în playoffs.

Victoriile sale, în special victoria împotriva câștigătorului grupei, accentuează abilitatea lui Roman de a concura cu cei mai buni jucători. Îl felicităm și îi mulțumim lui Roman pentru performanțele sale. Îi urăm mult succes în viitoarele competiții și sperăm că va continua să ne bucure cu rezultate frumoase.

EGE23 WEBSITE ARTICLE 12a
EGE23 WEBSITE ARTICLE 11a

La secțiunea Rocket League, Moldova a fost reprezentată de Dan «p1ckup» Mocanu, Mihail «DiadiaMisha» Neghin și Vladislav «Infernuls» Sava, jucătorii care au câștigat preselecția națională.

Selecționata de Rocket League a fost creată recent, dar deja a înregistrat prima participare la un turneu offline internațional. Adversarii noștri din grupă au fost Ungaria 🇭🇺, Suedia 🇸🇪, Polonia 🇵🇱, Lituania 🇱🇹, Letonia 🇱🇻.

Chiar dacă nu am reușit să ne calificăm din grupă, suntem mândri de ai noștri și încrezători că vor folosi această experiență pentru a învăța și a evolua. Îi felicităm și le mulțumim pentru profesionalism, buna dispoziție și respectul cu care și-au tratat adversarii și organizatorii turneului.

EGE23 WEBSITE ARTICLE 2a
EGE23 WEBSITE ARTICLE 3a
EGE23 WEBSITE ARTICLE 4a
EGE23 WEBSITE ARTICLE 5a
EGE23 este un eveniment important în procesul de dezvoltare a sportului electronic în întreaga lume.  La ceremonia de deschidere a participat președintele Poloniei, domnul Andrzej Duda, și președintele Comitetelor Olimpice Europene, domnul Spyros Capralos.  Este pentru prima dată când un turneu de esports se desfășoară sub patronajul președintelui unei țări europene.

De asemenea, e pentru prima dată când o competiție de esports este mediatizată de către EOC în cadrul Jocurilor Europene.  Asta va atrage cu siguranță atenția asupra acestui sport din partea guvernelor și a Comitetelor Olimpice Naționale din alte țări și va da un nou impuls dezvoltării sale la nivel local și global.

“Esports e o disciplină sportivă veritabilă, având la bază toate valorile olimpice.  Esports va exista atât de mult timp cât va exista sportul însuși!”, a proclamat președintele Poloniei, Andrzej Duda, de pe scena competiției.

EGE23 WEBSITE ARTICLE 9a
EGE23 WEBSITE ARTICLE 10a

“Este pentru prima dată când EOC a găzduit un astfel de eveniment.  Suntem curioși să vedem cum va evolua sportul electronic.  Curiozitatea ne determină să învățăm și să explorăm limitele performanței mentale și fizice.”, a adăugat președintele Comitetelor Olimpice Europene, Spyros Capralos.

Dacă sunteți de acord cu declarațiile de mai sus și doriți să contribuiți la dezvoltarea fenomenului Esports în Moldova, alăturați-vă nouă pe următoarele rețele:

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...