ce înseamnă esports?
Sporturi electronice (prescurtat Esports) este termenul care define╚Öte ac╚Ťiunea de a practica jocurile video la nivel competi╚Ťional ╚Öi profesionist. Competi╚Ťiile de Esports se organizeaz─â la nivel local, na╚Ťional, continental sau interna╚Ťional, iar juc─âtorii pot concura individual sau ca parte a unei echipe.
ce reprezint─â Moldova esports federation
Moldova Esports Federation (MEF) reprezint─â Federa╚Ťia de Esports din Moldova, entitatea ├«mputernicit─â s─â organizeze competi╚Ťii de Esports, s─â selecteze loturile na╚Ťionale ╚Öi s─â asigure participarea acestora la competi╚Ťii interna╚Ťionale.
├«n ╚Ťara noastr─â esports = sport
├Än anul 2016, practicarea sporturilor electronice (Esports) a fost declarat─â oficial ramur─â de sport ├«n Moldova. Conform legisla╚Ťiei locale, pentru fiecare ramur─â de sport, poate fi creat─â o federa╚Ťie sportiv─â na╚Ťional─â. ├Än 2017, o uniune de asocia╚Ťii ob╚Öte╚Öti cu profil sportiv a ├«nregistrat la Ministerul Justi╚Ťiei Federa╚Ťia de Esports din Moldova.
MEF este membru asociat al IESF
Federa╚Ťia de Esports din Moldova (MEF) a aderat cu succes la Federa╚Ťia Interna╚Ťional─â de Esports (IESF) ├«n prim─âvara anului 2022. Calitatea de membru al IESF deschide multe por╚Ťi pentru esportivii din Moldova. Dup─â ob╚Ťinerea acestei calit─â╚Ťi de c─âtre MEF, esportivii no╚Ötri au devenit eligibili s─â participe la turneele interna╚Ťionale organizate de IESF.
MEF este membru asociat al GEF
Moldova Esports Federation (MEF) a aderat cu succes la Global Esports Federation (GEF) la ├«nceputul anului 2020. Aderarea la GEF a deschis ╚Öi continu─â s─â ╚Ťin─â deschise multe por╚Ťi pentru esportivii din Moldova. Datorit─â acestei realiz─âri a MEF, esportivii no╚Ötri au devenit eligibili s─â participe la turneele interna╚Ťionale organizate de GEF.
MEF este membru asociat al EEF
Federa╚Ťia de Esports din Moldova (MEF) a aderat cu succes la Federa╚Ťia European─â de Esports (EEF) ├«n toamna anului 2023. Datorit─â acestei realiz─âri, MEF va fi un membru activ ├«n procesul de dezvoltare a sporturilor electronice la nivel european, iar esportivii no╚Ötri vor fi eligibili s─â participe la turneele continentale organizate de EEF.
80+ competi╚Ťii marca MEF
De-a lungul activit─â╚Ťii sale remarcabile, Federa╚Ťia de Esports din Moldova (MEF) a fost un promotor dedicat al competi╚Ťiilor de Esports la nivel local ╚Öi na╚Ťional. Cu pasiune ╚Öi devotament, MEF a organizat peste 80 de evenimente de Esports, aduc├ónd ├«mpreun─â comunit─â╚Ťile de juc─âtori ├«n medii at├ót offline, c├ót ╚Öi online.
DESPRE GEG23 OFFLINE RIYADH 12a
Suntem activi pe plan interna╚Ťional
Federa╚Ťia de Esports din Moldova (MEF) a demonstrat constant sprijinul s─âu pentru implicarea loturilor na╚Ťionale ├«n competi╚Ťiile interna╚Ťionale de Esports. Cu o dedicare deosebit─â ╚Öi un angajament f─âr─â echivoc, MEF a facilitat participarea juc─âtorilor moldoveni la nu mai pu╚Ťin de 7 evenimente prestigioase de Esports, desf─â╚Öurate ├«n ╚Ť─âri precum Singapore, Indonezia, Turcia, Polonia, Rom├ónia ╚Öi Arabia Saudit─â.
Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...