Moldova foarte aproape de o nouă calificare la GEG23

GEG23 Road to Riad eFootball 2024 2 2

Prestație impresionantă pentru Moldova 🇲🇩 la etapa regională a competiției Global Esports Games 2023 Riyadh (GEG23) 🇸🇦.

Moldova a fost reprezentată de Roman «Newgamer777» Cîrcel, care a fost repartizat în Grupa C în urma tragerii la sorți, alături de jucători din Letonia 🇱🇻, Estonia 🇪🇪, Belgia 🇧🇪, Islanda 🇮🇸, Marea Britanie 🇬🇧 și Italia 🇮🇹.

Meciurile etapei europene s-au desfășurat în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie, iar Roman era gata de luptă pentru un loc în finala GEG23, care se va desfășura între 11-16 decembrie 2023 în capitala Arabiei Saudite.

GEG23 Road to Riad eFootball 2024 2 3
GEG23 Road to Riad eFootball 2024 2 4

Jucătorul nostru a reușit să obțină rezultate notabile împotriva unor adversari de top din Europa și din întreaga lume. Inițial, Roman s-a calificat din grupă, învingând adversari din Letonia 🇱🇻, Estonia 🇪🇪 și Marea Britanie 🇬🇧.

Ulterior, în faza playoffs, Roman l-a întâlnit pe Rati Nanava 🇬🇪, campion mondial la eFootball 2022, de la care a pierdut doar la penalty-uri. Apoi, în lower bracket, Roman urma să îl confrunte pe Marko Rokić 🇷🇸, campion european la eFootball 2023.

Roman s-a mobilizat și l-a învins pe adversarul sârb în două runde extrem de strânse. Cu toate acestea, pentru a obține biletul către turneul final de la Riyadh, jucătorul nostru avea nevoie de o victorie în ultimul său meci, unde îl aștepta jucătorul din Belgia 🇧🇪.

Din păcate, după ce a dat tot ce a avut mai bun în duelul victorios contra campionului european, Roman a cedat în fața belgianului, ratând astfel calificarea la Global Esports Games pentru prima dată în istorie.

Ai fost atât de aproape, Roman! Suntem mândri de performanțele tale. Încă o dată ai demonstrat că ești capabil să concurezi cu (și să învingi) jucători de top. 🦾 Pentru că fiecare duel s-a desfășurat în format BO3, Roman a jucat în total 20 de meciuri:

La secțiunea Street Fighter 6, Moldova a fost reprezentată de Andrei «sinbirb» Platon, care a fost repartizat în Grupa B în urma tragerii la sorți, alături de jucători din Estonia 🇪🇪, Letonia 🇱🇻, Marea Britanie 🇬🇧, Lituania 🇱🇹, Irlanda 🇮🇪 și Serbia 🇷🇸.

GEG23 Road to Riad eFootball 2024 2 5
GEG23 Road to Riad eFootball 2024 2 6

Din păcate, nu am reușit să obținem rezultatele dorite în această etapă a competiției și nu am reușit să depășim faza grupelor. Cu toate acestea, vrem să subliniem pasiunea și dedicarea exemplară a lui Andrei, care ne-a reprezentat cu demnitate țara.

Transmitem sincerele noastre mulțumiri tuturor celor care ne-au susținut pe parcursul competiției. Încurajările și sprijinul vostru sunt extrem de valoroase pentru noi și ne motivează să continuăm să evoluăm și să ne depășim limitele. Vom lua această experiență ca pe o oportunitate de învățare și vom reveni cu forțe proaspete pentru a ne demonstra potențialul în competițiile viitoare. De aceea, vă îndemnăm să rămâneți alături de noi pe:

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...