WEC23 EU PHOTO 1

Prestație decentă pentru Moldova în cadrul World Esports Championships – competiție internațională organizată de Federația Internațională de Esports (IESF).

În perioada 3-28 iunie, selecționatele de CS:GO, DOTA2 și PUBG Mobile ale Moldovei au jucat online calificările europene pentru WEC23.  Cele mai bune echipe urmau să avanseze în faza finală a WEC23, preconizată pentru sfârșitul lunii august, având un prize pool total în valoare de 500.000 $.

 

Orașul românesc Iași va găzdui cea de-a 15-a ediție a WEC între 24 august și 3 septembrie.  Datorită faptului că Federația de Esports din Moldova a aderat la IESF și are calitatea de membru încă din martie 2022, esportivii noștri au fost eligibili să participe și să-și reprezinte țara la calificările europene ale competiției respective.

 

 

La CS:GO, Moldova a fost reprezentată de Ilie «SoFTiK» Iliușin, Maxim «V0r4yn-J» Timacov, Cristian «sinkieeee» Groza, Vladislav «N1ghtMan-» Tereșcenco și Daniil «anscory» Bechirov, câștigătorii preselecției naționale

 

Selecționata Moldovei a jucat în secțiunea est-europeană, alături de alte 15 țări.  Am fost repartizați într-o grupă cu Turcia ??, Georgia ?? și Albania ??.  Moldova a dominat faza grupelor, câștigând toate cele 3 meciuri și asigurându-și un loc în playoff de pe locul întâi!

 

 

În sferturi am întâlnit Ungaria ??, o echipă puternică, clasată la acel moment pe locul 60 în clasamentul HLTV.  Victoria împotriva Ungariei ar fi însemnat o calificare istorică pentru Moldova la turneul final offline din Iași.

 

Din păcate, acea victorie nu a mai venit.  Am fost extrem de aproape de calificarea mult dorită.  O singură victorie ne-a lipsit.  Totuși, suntem mândri de performanțele remarcabile și profesionalismul jucătorilor noștri.  Calificarea de pe locul 1 în grupă sunt rezultate excelente.

 

 

La DOTA 2, Moldova a fost reprezentată de Vladislav «lycoris» Gaidău, Alexandru «6 Minute God» Railean, Vadim «CloudStrife» Grițco, Alexandr «yayo» Cernev, Vadim «Requiem» Baimastruc, câștigătorii preselecției naționale.

 

Selecționata Moldovei a jucat în secțiunea est-europeană, alături de alte 11 țări.  Am fost repartizați într-o grupă cu Turcia ?? și Georgia ??.  Din păcate, victoriile obținute de ai noștri nu au fost suficiente.

 

WEC23 EU PHOTO 2

 

La PUBG MOBILE, Moldova a fost reprezentată de Igor «MEFG3TREKT» Negru, Georgian «MEFMARLOW» Vlas, Stanislav «MEFkesposlav» Gîsca, Vlad «MEFWATCHMEEEEE» Balteanco, Sevastian «MEFredox» Podolean., câștigătorii preselecției naționale.

 

Selecționata Moldovei a jucat în secțiunea europeană, alături de alte 14 țări.  Doar primele trei clasate vor merge la faza finală din România.  În urma celor 12 runde, ai noștri au luat locul din mijloc, înregistrând 37 kill points și 11 placement points (48 puncte în total).

 

Chiar dacă selecționatele noastre nu au reușit să se califice, suntem mândri de ai noștri și încrezători că vor folosi această experiență pentru a învăța și a evolua.  Îi felicităm și le mulțumim pentru profesionalism, buna dispoziție și respectul cu care și-au tratat adversarii și organizatorii turneului. 

 

Totuși, Moldova are 2 esportivi calificați direct la faza finală a WEC23.  Este vorba despre Roman «davids222777» Cîrcel (jucător de eFootball) și Valentin «valics» Stavila (jucător de Tekken).  Revenim cu detalii în următorul articol de pe site.

 

Leave a Reply