Moldova a participat la calificările europene pentru «WEC23»

WEC23 EU General 1b

Prestație decentă pentru Moldova în cadrul World Esports Championships – competiție internațională organizată de Federația Internațională de Esports (IESF).

În perioada 3-28 iunie, selecționatele de CS:GO, DOTA2 și PUBG Mobile ale Moldovei au jucat online calificările europene pentru WEC23.  Cele mai bune echipe urmau să avanseze în faza finală a WEC23, preconizată pentru sfârșitul lunii august, având un prize pool total în valoare de 500.000 $.

Orașul românesc Iași va găzdui cea de-a 15-a ediție a WEC între 24 august și 3 septembrie.  Datorită faptului că Federația de Esports din Moldova a aderat la IESF și are calitatea de membru încă din martie 2022, esportivii noștri au fost eligibili să participe și să-și reprezinte țara la calificările europene ale competiției respective.

WEC23 EU General 4a
WEC23 EU General 3a
WEC23 EU General 2a

La CS:GO, Moldova a fost reprezentată de Ilie «SoFTiK» Iliușin, Maxim «V0r4yn-J» Timacov, Cristian «sinkieeee» Groza, Vladislav «N1ghtMan-» Tereșcenco și Daniil «anscory» Bechirov, câștigătorii preselecției naționale.

Selecționata Moldovei a jucat în secțiunea est-europeană, alături de alte 15 țări.  Am fost repartizați într-o grupă cu Turcia 🇹🇷, Georgia 🇬🇪 și Albania 🇦🇱.  Moldova a dominat faza grupelor, câștigând toate cele 3 meciuri și asigurându-și un loc în playoff de pe locul întâi!

WEC23 EU General 5a
WEC23 EU General 6a
În sferturi am întâlnit Ungaria 🇭🇺, o echipă puternică, clasată la acel moment pe locul 60 în clasamentul HLTV.  Victoria împotriva Ungariei ar fi însemnat o calificare istorică pentru Moldova la turneul final offline din Iași.

Din păcate, acea victorie nu a mai venit.  Am fost extrem de aproape de calificarea mult dorită.  O singură victorie ne-a lipsit.  Totuși, suntem mândri de performanțele remarcabile și profesionalismul jucătorilor noștri.  Calificarea de pe locul 1 în grupă sunt rezultate excelente.

WEC23 EU General 7a
WEC23 EU General 8a

La DOTA 2, Moldova a fost reprezentată de Vladislav «lycoris» Gaidău, Alexandru «6 Minute God» Railean, Vadim «CloudStrife» Grițco, Alexandr «yayo» Cernev, Vadim «Requiem» Baimastruc, câștigătorii preselecției naționale.

Moldova a jucat în secțiunea est-europeană, alături de alte 11 țări.  Am fost repartizați într-o grupă cu Turcia 🇹🇷 și Georgia 🇬🇪.  Din păcate, victoriile obținute de ai noștri nu au fost suficiente.

WEC23 EU General 9a
WEC23 EU General 10a
La PUBG MOBILE, Moldova a fost reprezentată de Igor «MEFG3TREKT» Negru, Georgian «MEFMARLOW» Vlas, Stanislav «MEFkesposlav» Gîsca, Vlad «MEFWATCHMEEEEE» Balteanco, Sevastian «MEFredox» Podolean., câștigătorii preselecției naționale.

Băieții noștri au jucat în secțiunea europeană, unde au întâlnit reprezentanți din alte 14 țări.  Doar primele trei clasate vor merge la faza finală din România.  În urma celor 12 runde, ai noștri au luat locul din mijloc, înregistrând 37 kill points și 11 placement points (48 puncte în total). Meciurile băieților pot fi privite aici:

Chiar dacă selecționatele noastre nu au reușit să se califice, suntem mândri de ai noștri și încrezători că vor folosi această experiență pentru a învăța și a evolua.  Îi felicităm și le mulțumim pentru profesionalism, buna dispoziție și respectul cu care și-au tratat adversarii și organizatorii turneului.

Totuși, Moldova are 2 esportivi calificați direct la faza finală a WEC23.  Este vorba despre Roman «davids222777» Cîrcel (jucător de eFootball) și Valentin «valics» Stavila (jucător de Tekken).

Dacă ești amator al sporturilor electronice și ai vrea să fii mai aproape de ceea ce facem, te îndemnăm să te alături nouă pe următoarele rețele de socializare:

Login
Loading...
Sign Up

New membership are not allowed.

Loading...